DOMAINE HATZIMICHALIS Alfera Red červené suché víno 750ml
DOMAINE HATZIMICHALIS Alfera Red červené suché víno 750ml
Více
Více
Vyzkoušejte toto úžasné červené víno Alfega od Domaine Hatzimichalis je bordeauxská směs tří francouzských odrůd: 40 % Cabernet Sauvignon, 40% Cabernet Franc a 20 % Merlot. Všechny tři odrůdy se pěstují na podhorských vinicích Domaine v údolí Atalanti ve středním Řecku a jsou označeny jako CHZO.
Velmi vyvážené víno s vůní černého ovoce včetně švestek, ostružin, borůvek a také cedru, koření a vanilky.
Dlouhá dochuť a komplexnost, která činí toto víno jedinečným.
Údaje o produktu:
Země původu: Řecko
Klasifikace: Chráněné zeměpisné označení (CHZO), Střední Řecko
Vinice: Z vybraných soukromých podhorských vinic Domaine Hatzimichalis v údolí Atalanti.
Zatřízení dle cukru: suché víno
Vinifikace: Každá odrůda je vinifikována samostatně technikou klasické červené vinifikace. Zrálo minimálně 12 měsíců ve francouzských dubových barikových sudech v podzemních sklepích.
Charakteristika
vůně: Vůně černého ovoce včetně švestek, ostružin, borůvek a také cedru, koření a vanilky.
Patro: Na patře je patrné černé ovoce, sladké koření jako hřebíček a džem. Velmi vyvážené, vysoké taniny, dlouhá dochuť a komplexnost, která činí víno jedinečným.
Podávejte nejlépe při teplotě 15-18°C.
Návrhy na párování
Grilované nebo pečené červené maso, jehněčí, zvěřina, kachna, těstoviny s červeným masem, burgery, talíř s uzeným masem
Rodinné vinařství Dimitris Hatzimichalis
Toto vinařství má své vinice v oblasti středního Řecka údolí Atalanti. Tato oblast je unikátní pro pěstování vína. Na jedné straně je údolí ovíváno chladným vánkem od hory Parnassus a na druhé straně na vinice proudí svěží vzduch z euboejského zálivu v Egejském moři. Toto výjimečné podnebí dělá z vína unikátní a velmi ceněná vína.
Vinařství se zaměřuje na tradiční řecké odrůdy vína. Předností vinařství je fakt, že jde o ekologické pěstování vína. Rodina se vyhýbá zbytečnému chemickému hnojení, protože na vinicích se volně pohybují místní zvířata. Využívá technologii tzv „zeleného hnojení“. A to znamená, že veškeré odstřižené stonky vinic ukládají na svůj vlastní kompost anebo rovnou na zem na řádek. Protože v období zimy v oblasti hojně prší, zbytky vinice se rozloží a promění na hnojivo, které opět další rok vyživuje nové víno.
výrobce:
Houlevena, Atalanti, Greece 352 00
* Ročník na láhvi na fotografii se může lišit od ročníku, který je aktuálně skladem.