Grécke extra panenské a panenské olivové oleje - PALLADA

Extra panenský olivový olej jedná se o nejvyšší a nejdražší kategorii olivového oleje, který se získává přímo z plodů oliv, mechanickými metodami v podmínkách, které neznehodnocují produkt a který neprošel žádnou jinou úpravou (chemickou nebo průmyslovou). Jednoduše řečeno, je to šťáva z plodů oliv, která má dokonalé aroma  a intenzivně ovocnou chuť s pozoruhodnými nutričními a pro lidské zdraví, prospěšnými vlastnostmi. Aby mohl být olej klasifikován jako extra panenský, jeho kyselost nesmí překročit 0,8 %

Panenský olivový olej Olivový olej, který je "nižší" kvality než extra panenský olivový olej. Získává se také přímo z plodů oliv pouze mechanickými metodami, přičemž neprošel žádnou jinou úpravou (chemickou ani průmyslovou). Aby byl olej klasifikován jako panenský, jeho kyselost nesmí překročit 2 %.