Pečená Feta s medem

Tradiční řecký recept, tak jak jej znáte z dovolené od svých řeckých přátel.
-
- Než začnete tvořit recept, rozmrazte si mražené Filo těsto.
- Smíchejte sodu s extra panenským olivovým olejem, mlékem, vejcem a práškem do pečiva. Poměr. 1 vejce, 75 ml vlažné vody, 50ml extra panenského olivového oleje a ½ polévkové lžíce prášku do pečiva.
- Rozdělte Filo těsto tak, aby bylo možné vložit do něj sýr Feta a dostatečně obalit.
- Sýr Feta zapalte to předem připraveného Filo těsta.
- Připravené Filo těsto se sýrem Feta vložíme na pečící papír.
- Opět potřeme celé Filo těsto připravenou směsí z vajíčka, mléka, extra panenského olivového oleje a prášku do pečiva
- Dáme do trouby a pečeme na 200° do zlatova.
- Nakonec propečený sýr Feta pokapeme kvalitním řeckým medem a posypeme semínky které máme rádi. Ideální je na posyp použít kombinací světlého a tmavého sezamu.
Kvíz
Už jste měli takto ochucený sýr Feta?
Počet hlasov: 508