Řecký sýr Saganaki

Jedná se o poměrně snadný předkrm, se kterým si nemusíte dělat starosti. Nakoupíte-li jej na našem eshopu stačí sýr Saganaki vytáhnout z ledničky pár minut před použitím. Asi každý z nás zná ten pocit, když si děláte smažený sýr a ten Vám na pánvičce vyteče a je po jídle. U tohoto sýru se to nestává. Je vyroben přesně tak, abyste jej na smažení mohli použít. A přitom být za skvělou kuchařku či kuchtíka.

Sýr Saganaki není potřeba obalovat v tradičním "trojobalu", a přece si uchová svůj tvar a při dodržení stále teploty smažení i vnější křupavou krustu. Ať už si vyberete obalovanou verzi v tzv. trojobalu, či jen tak jako v Řecku jej namočíte do vody a obalíte v mouce, v obou případech je jeho příprava je rychlá. Za 5 minut servírujete a sklízíte pochvalu.

Sýr Saganaki můžete podávat teplý s trochou tradičního řeckého citronu, který je chuťově unikátní a žádný český citron jej nenahradí. Necháte-li smažený sýr vychladnout a nakrájíte-li jej na plátky, je sýr "Saganaki" vhodný na ozdobení lehkých salátů, oblíben je v rajčatovém salátu nebo kombinací s římským salátem.