1 770 Kč

Ochutnejte tradiční vepřový gyros od největšího dovozce v ČR a SK.

Nemáte IČO a chtěli byste si tento produkt zakoupit? Zavolejte nám, napište nám na e-mail, nebo klikněte na tlačítko „poptávka“. Více

Kód produktu: P1286Doprava a platba

Jak se vyrábí tradiční řecké Gyros šišky?

  • Každý předem vybraný kousek masa na Gyros je zbaven většiny části tuku, který se pak používá na podkládání při napichování masa z důvodu rovnoměrného propékání Gyros masa a tuku, který Gyros maso po celé délce ideálně mastí a provoní.
  • Téměř libové maso na "Gyros" je nařezáno na podobně dlouhé pátky a prochází marinovacím procesem. Většinou se do bedny s masem přidává vinný ocet, tradiční kořenící směsi, sůl, pepř, paprika a přirozeně tradiční řecké oregano. Každý kousek masa na Gyros je prokládám kořenící směsí, vinným ocet a místními tajnými ingrediencemi, kvůli kterým má každý turista rád právě tradiční řecké gyros.
  • Samostatný proces marinování trvá několika hodin. Podstatné u marinování Gyros je nutnost, aby se celá kořenící směs vpila do kousků masa na Gyros. Ale i když je Gyros maso marinováno krátce vůně koření, bílého vinného octa a oregana se i nasále spojuje při grilování.
  • Samotná šiška Gyros masa se tvoří tak, že se prokládá libové maso na Gyros s odřezky tuku a odřezky masa. Tyto odřezky se dávají na celé vrstvy Gyros masa. Jak se tuk griluje spolu s masem na Gyros, tuk se rozpouští a rovnoměrně zvlhčuje povrch grilovaného masa.A tak je na Gyros použito veškeré maso, které se na přípravu plánovalo použít. Mimochodem je to je na Řecku to nejlepší. Řekové mají dar zpracovat vše v kuchyni co se dá použít.