432 Kč

Skladem
ks

Skvělá studená pochoutka řecké kuchyně, připravovaná z rybích jiker. Více

Kód produktu: P00043Doprava a platba

Kdy by z dovolené v Řecku neznal „taramasalata“? Z dálky vypadá jako jahodová pěna a láká k ochutnání. Ale ten, který nemá rád rybí jikry bude asi zklamán. Naneštěstí takových lidí je málo.

Takže co to je ta "TARALASALATA"?

  • Taramas“ znamená jikry a „salata“ salát. Základní surovinou jsou uzené nebo nasolené jikry z mořských ryb. Většinou jde o jikry z tresek. Ve vnitrozemí Řecka sena výrobu taramasalata používají kapří jikry.

Jak se TARAMASALATA vyrábí?

  • Existuje více verzí. V nich se používá například bramborová kaše, jinde se na výrobu použije starý chleba, smetana, mandle, česnek, cibule, citron, rybí jikry, koření a nejrůznější zelené bylinky.

Jak TARAMASALATA použít v kuchyni?

  • Taramosalata se hlavně v Řecku podává jako pomazánka na pečivo nebo jako dip k zelenině. Bývá součástí slavnostního stolu mezedes. Svou tradici a výrobu zažívá hlavně o Velikonocích. Protože je součástí čtyřicetidenního půstu před pravoslavnými Velikonocemi. Hotovou pomazánku taramosalata vložíme do vhodné kuchyňské nádoby, před podáváním umístíme do lednice.