130 Kč

Skladem
ks

Řecký tvrdý sýr Kefalotiri z ovčího, kozího mléka má vyváženou a lehce slanou chuť v Řecku je velice oblíbený pro teplou kuchyni. Více

Kód produktu: P00228Doprava a platba

Sýr Kefalotyri nebo kefalotiri je tradiční řecko-kyperský sýr vyrobený z ovčího nebo kozího mléka. V Řecku najdete různé varianty tohoto sýru většinou kombinované v definovaných poměrech ovčího a kozího mléka. Mladé sýry zrají minimálně dva až tři měsíce, zatímco zralé Kefalotyri mohou být staré i rok se suchou silnější chutí.

Jak jej použít v kuchyni?

  • Tradiční vyzrálý sýr Kefalotyri je tvrdý sýr s přírodní kůrou. Lze smažit na olivovém oleji pro Saganaki nebo použít v receptech Spanakopita.
  • Použijte jej podobně jako tradiční parmazán ve strouhané formě na dochucení těstovin, tradičních těstovinových omáček, zeleninových salátů či ke konečné úpravě grilovaného či pečeného masa. Je ideální jako tradiční řecké MEZE, pro sýrové mísy či jako doplněk k červenému vínu spolu s domácí řeckou klobásou.

SÝR KEFALOTYRI INAHOS / TVRDÝ ŘECKÝ SÝR
SLOŽENÍ: pasterizované ovčí,kozí a kravské MLÉKO, sůl, mléčné 
kultury, sýřidlo, tuk v sušině min 27,5%,
vlhkost max 36%,sušina min.62%
Nutriční údaje na 100g: Energie:390kcal,tuk: 27.5%
z toho nasycené mastné kyseliny:17,8g, sacharidy:9,5g
z toho cukry: 0,1g,vláknina 0g,bílkoviny:24,5g,sůl:1,2g

VYROBENO V ŘECKU