1 389 Kč

Šťavnaté a chutné kuřecí řízky se slaninou

Nemáte IČO a chtěli byste si tento produkt zakoupit? Zavolejte nám, napište nám na e-mail, nebo klikněte na tlačítko „poptávka“. Více

Kód produktu: P1287Doprava a platba

Trocha historie:

  • Slovo "souvlaki" pochází z latinského slova subula, což znamená špíz. Původ souvlaki není snadné určit. Ve skutečnosti v mnoha civilizacích najdete podobné pokrmy. Existuje mnoho teorií o jeho původu, ale nejpravděpodobnější je, že jej „vynalezli“ vojáci, kteří na ohni opékali kousky masa na meči. To vysvětluje, proč je tak rozšířený po celém světě, ale pod různými jmény.

Kdo by neznal Souvlaki?

  • Souvlaki jsou pravděpodobně nejoblíbenějším pokrmem v řecké kuchyni. Určitě je nejrozšířenějším pouličním jídlem v Řecku.
  • Souvlaki je pokrm z grilovaného masa podávaný se zeleninou, smaženými bramborami, tzatziki, pitou chlebem a plátky řeckého citronu. Obvykle se vyrábí z vepřového nebo kuřecího masa, i když lze použít i jiné druhy masa, jako je jehněčí nebo hovězí maso.
  • Maso na Souvlaki je marinováno v citronové šťávě, olivovém oleji, propojeno středomořskými bylinkami, jako je tymián, rozmarýn a oreganem. Některé souvlaki se podávají na jehle, ale lze je také sundat a podávat v pita chlebu s omáčkou a oblohou. Tradiční řecké Souvlaki se podává v ručně vyráběném chlebu pita, spolu s hranolky z oregana, rajčaty, červenou cibulí a samozřejmě omáčkou tzatziki.
  • V Řecku najdete místní varianty příloh, které se k Souvlaki podávají. Najdete variace s cibulí, hranolky, rajčaty, hlávkovým salátem, zelím nebo mnoha dalšími kombinacemi. To, jak jsou vyráběny a servírovány, do značné míry závisí na tom, ve které části Řecka se nacházíte.

.