Olivy Kalamata s peckou 3kg 161-180 (Gastro - po odkapání)

Olivy Kalamata s peckou 3kg 161-180 (Gastro - po odkapání)


Ideální do řeckého salátu choriatiky s fetou. Olivy ručně sbírané, vysoká kvalita. Více

Kód produktu: P00070 Doprava a platba

625 Kč
Skladem
ks

Ideální do řeckého salátu choriatiky s fetou. Olivy ručně sbírané, vysoká kvalita. Více

Kód produktu: P00070 Doprava a platba

V čem jsou olivy vyrobené a balené v Řecku něčím výjimečným?

Na rozdíl od jiných národů, které se věnují olivám, si Řekové nejdéle zachovali tradici nesnaží se olivy znehodnotit tím, že by se strojově sbírali a pak se podřadné olivy fermentovali, aby se dali prodat.

Řekové jsou na své olivy hrdí.

Starověcí Řekové byli a jsou a jistě budou zanícenými kuchaři a kulinářskými experimentátory. To staletími vedlo k tomu, že Řekové v rámci tradic zpracovávají řecké "olivy" tak, aby si zachovali svou tradiční plnou chuť a marinády, do kterých se olivy nakládají, olivu dochutí tak, že jde o kulinářskou delikatesu. Každá oblast v Řecku si drží v tajnosti způsob marinování oliv. Někteří nakládají olivy do olivového oleje, vinného octu, vína či kombinace vína a medu. K dochucování oliv používají Řekové aromatické byliny, jako je divoký fenykl a oregano. Šťavnaté olivy se marinují jinak, než masité olivy a samotnou kapitolou je úprava tradičních řeckých oliv Kalamata. Jinak se nakládají zelené olivy se světle hnědou barvou, jinak se upravují červené až do fialova zbarvené olivy a jinak se dochucují plně dozrálé olivy.

Co je ale podstatné, koupí řeckých oliv nikdy neuděláte chybu, protože půjde vždy o gurmánský zážitek. Je pravda, že jsou cenově dražší, ale o to větší zážitek zažijete při jejich konzumaci.