AMBRAKIA Olivy Kalamata s peckou 3kg Extra Jumbo 161-180
AMBRAKIA Olivy Kalamata s peckou 3kg Extra Jumbo 161-180
Ideální do řeckého salátu choriatiky s fetou. Olivy ručně sbírané, vysoká kvalita. Více
Kód produktu: P00070 Doprava a platba
Ideální do řeckého salátu choriatiky s fetou. Olivy ručně sbírané, vysoká kvalita. Více
Kód produktu: P00070 Doprava a platba
Olivy v "gastro" balení 3 kila.
Tyto velmi chutné, křupavé a masité olivy mají velikost Extra Jumbo (161/180) a jsou charakteristické svou lehce kořeněnou chuťí.
Toto balení je ideální pro restaurace - možnost velkoobchodních dodávek našich výrobků za zvýhodněných podmínek.
Skladování: v chladu a temnu
V čem jsou olivy vyrobené a balené v Řecku něčím výjimečným?
Na rozdíl od jiných národů, které se věnují olivám, si Řekové nejdéle zachovali tradici nesnaží se olivy znehodnotit tím, že by se strojově sbírali a pak se podřadné olivy fermentovali, aby se dali prodat.
Řekové jsou na své olivy hrdí.
Starověcí Řekové byli a jsou a jistě budou zanícenými kuchaři a kulinářskými experimentátory. To staletími vedlo k tomu, že Řekové v rámci tradic zpracovávají řecké "olivy" tak, aby si zachovali svou tradiční plnou chuť a marinády, do kterých se olivy nakládají, olivu dochutí tak, že jde o kulinářskou delikatesu. Každá oblast v Řecku si drží v tajnosti způsob marinování oliv. Někteří nakládají olivy do olivového oleje, vinného octu, vína či kombinace vína a medu. K dochucování oliv používají Řekové aromatické byliny, jako je divoký fenykl a oregano. Šťavnaté olivy se marinují jinak, než masité olivy a samotnou kapitolou je úprava tradičních řeckých oliv Kalamata. Jinak se nakládají zelené olivy se světle hnědou barvou, jinak se upravují červené až do fialova zbarvené olivy a jinak se dochucují plně dozrálé olivy.
Co je ale podstatné, koupí řeckých oliv nikdy neuděláte chybu, protože půjde vždy o gurmánský zážitek. Je pravda, že jsou cenově dražší, ale o to větší zážitek zažijete při jejich konzumaci.
Výrobce:
Ambrakia Olives
Natioal Road Arta, Athens 47100