Baklavadaki Anatoli (48ks) (určeno pro velkoobchod)
Baklavadaki Anatoli (48ks) (určeno pro velkoobchod)
Nemáte IČO a chtěli byste si tento produkt zakoupit? Zavolejte nám, napište nám na e-mail, nebo klikněte na tlačítko „poptávka“. Máte možnost využít chlazených či mražených výběrových boxů určených pro koncové milovníky Řecka.
Více
Výrobce: ANATOLIKód produktu: P1259 Doprava a platba
Nemáte IČO a chtěli byste si tento produkt zakoupit? Zavolejte nám, napište nám na e-mail, nebo klikněte na tlačítko „poptávka“. Máte možnost využít chlazených či mražených výběrových boxů určených pro koncové milovníky Řecka.
Více
Výrobce: ANATOLIKód produktu: P1259 Doprava a platba
Jak poznáme originál Baklavu?
Obecný recept na baklavu neexistuje, protože příprava se regionálně liší. Existuje pouze jeden základní způsob přípravy. Příprava ořechové směsi z nasekaných ořechů, cukru a koření. U sirupu se cukr rozpustí ve vodě. Poté lze přidat další přísady.
Tradiční recept na Baklavu
Listy Filo potažené rozpuštěným máslem jsou střídavě navrstveny ořechovou směsí (toured). Horní i spodní vrstva jsou vyrobeny z filo těsta. Hotový přípravek se buď nakrájí na pastilky nebo obdélníky v pekáčku, nebo se jednotlivě poskládá a upeče v troubě po dobu 30 až 45 minut. Nakonec se baklava přelije buď horkým, nebo horkým středně teplým sirupem z převařené cukrové vody, a nechá se vychladnout. Klasickým společníkem k dezertu je silná černá káva moka, protože jeho hořkost kontrastuje se sladkostí baklavy.
Varianty Baklavy
Každá země středního východu si oblíbila jinou verzi Baklavy. V Íránu se na Baklavu tradičně dávají mandle a pistácie. V Turecku dávají přednost k pistáciím přidávat vlašské ořechy. Na Balkáně je tradicí vyrábět Baklavu pouze z vlašskými ořechy. No a v Řecku se do sirupu přidává med, citronová šťáva a skořice.
Názvy a varianty Baklavy:
- Kuru Baklava (slabě slazená baklava)
- Kuru baklava je druh baklavy, který je pouze slabě oslazený, potažený sirupem a naplněný spoustou pistácií. Proto je snadno stravitelný i v úrovni sladkosti.
- Fıstıklı Baklava (Pistácie Baklava)
- Podobně jako Kuru Baklava, ale menšího tvaru, s vyšším procentem pistácií.
- Dürüm Baklava (balená baklava)
- Válcovaná baklava s jemným listovým těstem a pistáciemi. Speciální tvarem a velikostí. Barma Baklava
- Çikolatalı Baklava (čokoláda Baklava)
- Zvláštností tohoto velmi oblíbeného dezertu je lahodná kakaová náplň v kombinaci s tukovou polevou obsahující kakao.
- Yeşil Barma (zelená baklavová rolka)
- Velmi speciální varianta pro znalce s menším množstvím těsta a více pistácií. Proto jasně zelená barva.
- Kadayif (Baklava s andělskými vlasy)
- Skládá se z vrstev nitkového těsta s velkorysou vrstvou čerstvých nasekaných pistácií. Tento velmi oblíbený dezert je pečený z obou stran a je křupavá a politá sirupem na Baklavu.
- Cevizlı Baklava (ořech Baklava)
- Tato specialita je vyrobena z Filo a je plněné jemně nasekanými ušlechtilými ořechy.
- Özel Cevizlı Baklava (Special Walnut Baklava)
- Tato pochoutka je menší verzí naší Cevizlı Baklava s vyšším podílem vlašských ořechů.
- Özel Fistikli Baklava (Special Pistachio Baklava)
- Tato pochoutka je menší verzí Pistáciové Baklavy, ale obsahuje ještě více pistácií.
Zvýrazněné položky jsou povinné.